Plaats delict schoonmaak / Crime scene schoonmaak

Het schoonmaken van een plaats delict of crime scene is een dienst waar wij bij Qlean Business in gespecialiseerd zijn. Onze professionele schoonmakers hebben erg veel ervaring met het reinigen van ruimtes met een lijkvinding. Staat u op een plaats delict of bij een lijkvinding en wilt u overgaan tot schoonmaak? Doe de schoonmaak dan absoluut niet zelf en laat het ook niet door ongekwalificeerde schoonmakers doen! Dit is gevaarlijk voor u en omstanders. Aarzel niet om meteen contact met ons op te nemen, wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar in heel Nederland! Bel of mail direct!

 

  • 24 uur per dag bereikbaar & inzetbaar!
  • 100% veilige en hygiënische oplevering.
  • Professionele en ervaring plaats delict schoonmakers.
  • Volledige ontzorging inclusief nazorg voor nabestaanden.
  • Klantbeoordeling 9,6

De gevaren van een plaats delict schoonmaken

Het is een grote misvatting dat het schoonmaken van een plaats delict door u of door nabestaande gedaan zou moeten worden. Dit is zelfs erg gevaarlijk. Zowel de ongekwalificeerde schoonmaker of personen die daarna de ruimte betreden komen hiermee in gevaar. De ongekwalificeerde schoonmaker komt in gevaar omdat de kans groot is dat er niet met de juiste bescherming en de juiste schoonmaakmiddelen wordt gereinigd. Wanneer je in aanraking komt met bijvoorbeeld lichaamsvochten of bloed dan ontstaat er al een groot gezondheidsrisico. Hiermee kunnen zeer besmettelijke ziektes zoals: HIV, Hepatitis C, Tuberculose, E. Coli of Herpes worden overgedragen!

Daarnaast is er een groot risico op schijnveiligheid na de schoonmaak. Wanneer de ruimte niet met de juiste schoonmaakmiddelen volledig gereinigd is, kunnen er vieze plekken achterblijven waarbij de ziekteverwekkers niet verwijderd of gedesinfecteerd zijn. Als de ruimte opnieuw in gebruik wordt genomen dan lopen de personen in die ruimte ook een groot risico! Zij stellen zich dan ook bloot aan deze ziekteverwekkers zoals eerder genoemd.

 

Volledige ontzorging en nazorg bij plaats delict schoonmaak

Onze professionele schoonmakers ontzorgen u volledige bij het schoonmaken van een plaats delict. Wanneer we op de crime scene aankomen kunnen de emoties nog erg hoog zitten bij de nabestaanden en is er soms de paniek hoe deze ruimte schoongemaakt moet worden. Wij zullen een deel van de begeleiding voor de nabestaanden oppakken. Zo stellen we u direct gerust en zullen we vooraf bespreken of er bepaalde wensen zijn waar rekening mee gehouden kan worden. Zo kunnen we u bijvoorbeeld achteraf vertellen wat we hebben aangetroffen en dit zelfs delen met video’s of foto’s wanneer u daar behoefte naar heeft. Uit onze ervaring weten we dat het ontzorgen, geruststellen en nazorgen als onderdeel van het schoonmaken van een plaats delict erg belangrijk is. Met ons haalt u hiermee ervaren en betrouwbare schoonmakers in dienst.

 

Plaats delict 100% veilig en hygiënische opgeleverd

Onze professionele schoonmakers hebben veel ervaring in het schoonmaken van een plaats delict of crime scene. Daarnaast zijn zij bij Qlean Business verplicht om eerst een training af te ronden en te onderhouden waarmee zij gekwalificeerd zijn in deze specialistische schoonmaak als zijnde crime scene cleaner. Onze schoonmakers worden hier jaarlijks op getoetst om hun kwalificatie te kunnen behouden. Dit is erg belangrijk omdat bij het schoonmaken van een ruimte na lijkvinding veel complicaties komen kijken zoals bloed, bloedspetters, lichaamsvocht en sappen, lichaamsweefsel en ander biohazardous-afval. Wanneer je hiermee in aanmerking komt heeft dit grote risico’s op infecties en ziektes! Vaak is er ook niet bekend welke ziektes er actief zijn en waren bij overleden persoon wat de schoonmaak extra risicovol maakt. Om de volledige ruimtes 100% hygiënisch op te kunnen leveren gaan onze schoonmaak professionals met militaire precisie te werk. Zij volgen een volledig protocol en werkwijze om het plaats delict 100% veilig en 100% hygiënisch op te kunnen leveren.

 

Crime scene schoonmaak werkwijze

Om de crime scene schoonmaak 100% hygiënisch te voltooien met onze professionele schoonmakers maken we gebruik van een efficiënte en veilige werkwijze. Deze heeft een waterdicht stappenplan waarbij we eerst alle lichaams restanten, bloed, weefsels, chemicaliën en ander aangetaste vuile plekken verwijderen. Deze worden niet zomaar weggegooid maar verwijderd als zijnde medisch afval.

Nadat de grootste objecten en plekken verwijderd zijn brengen we met onze onze vernevel pomp een desinfectie laag aan in de gehele ruimte. Deze laag wordt een aantal keer aangebracht en overal goed geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat er geen ongewenste bacteriën of ziektekiemen achterblijven.

Hierna blijft er vaak nog een aangename geur hangen, deze wordt hierna aangepakt. In deze werkwijze wordt altijd stapsgewijs gewerkt in verschillende zones zodat er geen kruisbesmetting tussen de schoonmaak zones kan plaatsvinden.

 

Lijklucht verwijderen

Nadat de ruimte van de crime scene volledig ontruimt en gedesinfecteerd is, zoals in de werkwijze is beschreven, wordt deze weer veilig verklaard. Hierna blijft echter nog een onaangename lijklucht hangen. Om de ruimte van het plaats delict weer leefbaar te maken, verwijderen wij met een speciaal ozon geur neutralisator de lijklucht. Deze ozon neutralisator mag en kan uitsluitend door professionals gebruikt worden en verwijderd de meest hardnekkige geuren. Ga hiermee absoluut niet zelf aan de slag, dit levert gevaren op bij onjuist gebruik en kan leiden tot serieuze gezondheidsrisico’s!

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar en helpen u graag met het zo goed als mogelijk terugbrengen van een plaats delict of crime scene naar originele staat! Bel ons direct of vul het contactformulier in voor een aanvraag! U kunt ons direct mailen naar info@qleanbusiness.nl.

 

  • 24 uur per dag bereikbaar & inzetbaar!
  • 100% veilige en hygiënische oplevering.
  • Professionele en ervaring plaats delict schoonmakers.
  • Volledige ontzorging inclusief nazorg voor nabestaanden.
  • Klantbeoordeling 9,6.

Voorbeelden schoonmaken van een plaats delict of crime scene

Bij projecten ziet u voorbeelden van onze schoonmaak werkzaamheden op een plaats delict of crime scene na een lijkvindingen.

Nieuwsgierig? Klik dan hier voor een voorbeeld.

 

 

Chat openen
Stel je vraag hier..